Stamppot rauwe postelein

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot rauwe postelein
Print

Stamppot rauwe postelein

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg aardappelen Santé of Bildstar
  • peper
  • zout
  • 500 gr postelein
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • zout
  • 1 eetlepel olie
  • 4 saucijzen
  • 1 1/2 dl melk
  • 5 eetlepels seroendeng

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken.
  • Maak de postelein schoon en snijd die in kleine stukjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.
  • Kook de aardappelen in wat water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit intussen de olie in een koekepan en bak de saucijzen hierin in ± 15 minuten gaar.
  • Voeg na 5 minuten de ui en de paprika toe en bak deze al omscheppend mee.
  • Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng dit aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn.
  • Voeg het ui-paprikamengsel uit de koekepan, de postelein en 4 eetlepels seroendeng toe.
  • Verwarm de stamppot al omscheppend en breng eventueel op smaak met wat peper.
  • Bestrooi de stamppot met de rest van de seroendeng.
  • Serveer de saucijzen erbij.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Neem in plaats van postelein eens 500 gr raapstelen.