Stamppot rode ui met rookworst

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot rode ui met rookworst
Print

Stamppot rode ui met rookworst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • zout peper
  • 500 gr rode uien
  • 1 Gelderse Rookworst á 375 gr
  • 250 gr magere spekblokjes
  • 250 gr gewelde pruimen zonder pit
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels gembersiroop

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze met wat zout in ± 20 minuten gaar.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Bak de spekjes ± 4 minuten in een grote koekenpan.
  • Voeg de uien toe en bak ze ± 10 minuten zachtjes mee.
  • Snijd intussen de pruimen in stukjes.
  • Giet de aardappelen af en maak er met de melk puree van.
  • Schep de spekjes, de ui en de pruimen erdoor en breng op smaak met zout, peper en de gembersiroop.
  • Serveer de rookworst bij de stamppot.