Stamppot rode ui met rookworst

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot rode ui met rookworst

Stamppot rode ui met rookworst

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • zout peper
  • 500 gr rode uien
  • 1 Gelderse Rookworst á 375 gr
  • 250 gr magere spekblokjes
  • 250 gr gewelde pruimen zonder pit
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels gembersiroop

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze met wat zout in ± 20 minuten gaar.

  2. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  3. Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Bak de spekjes ± 4 minuten in een grote koekenpan.
  5. Voeg de uien toe en bak ze ± 10 minuten zachtjes mee.
  6. Snijd intussen de pruimen in stukjes.
  7. Giet de aardappelen af en maak er met de melk puree van.
  8. Schep de spekjes, de ui en de pruimen erdoor en breng op smaak met zout, peper en de gembersiroop.

  9. Serveer de rookworst bij de stamppot.