Stamppot spruitjes met olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot spruitjes met olijven

 

Stamppot spruitjes met olijven

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Zoutarm
Totaal tijd 30 minuten
Porties 2
Calorieën 410 kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in?

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 1 kleine ui
  • 2 ansjovis filets blikje
  • 1 eetlepel olie
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 100 ml halfvolle melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en halveer ze.
  2. Maak de spruitjes schoon.
  3. Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
  4. Voeg de spruitjes toe en kook dit in 10 minuten verder gaar.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  7. Fruit de ui in de olie glazig.
  8. Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
  9. Halveer de olijven.
  10. Verwarm de melk.
  11. Giet de gare aardappelen en spruitjes af.
  12. Stamp dit grof en maak er met de hete melk een grove puree van.
  13. Meng de ui en de olijven door de stamppot.
Voedingsfeiten
Stamppot spruitjes met olijven
Hoeveelheid per portie
Calorieën 410 Calorieën van vet 90
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 10g 15%
Verzadigd vet 2g 10%
Zout 1.2mg 0%
Totaal koolhydraten 60g 20%
Voedingsvezels 15g 60%
Suikers 6g
Eiwit 15g 30%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.