Stamppot spruitjes met olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot spruitjes met olijven

 

Print

Stamppot spruitjes met olijven

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Zoutarm
Totale tijd 30 minuten
porties 2
Calorieën 410kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in:

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 1 kleine ui
  • 2 ansjovis filets blikje
  • 1 eetlepel olie
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 100 ml halfvolle melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en halveer ze.
  • Maak de spruitjes schoon.
  • Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
  • Voeg de spruitjes toe en kook dit in 10 minuten verder gaar.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  • Fruit de ui in de olie glazig.
  • Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
  • Halveer de olijven.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de gare aardappelen en spruitjes af.
  • Stamp dit grof en maak er met de hete melk een grove puree van.
  • Meng de ui en de olijven door de stamppot.

Nutrition

Calorieën: 410kcal | Carbohydrates: 60g | Eiwit: 15g | Fat: 10g | Verzadigd vet: 2g | Zout: 1.2mg | Fiber: 15g | Suiker: 6g