Stamppot spruitjes met vleesreepjes

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot spruitjes met vleesreepjes

 

Print

Stamppot spruitjes met vleesreepjes

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keyword Zoutarm
Totale tijd 30 minuten
porties 2
Calorieën 500kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in:

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • shoarma- of goulashkruiden zonder zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  • Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën.
  • Kook de spruitjes in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  • Snijd het vlees in smalle repen.
  • Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  • Bak het vlees in de hete margarine in 4 minuten gaar en bruin.
  • Bak de laatste minuut de ringen ui mee.
  • Verwarm de melk.
  • Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep de gare spruitjes er door.
  • Roer wat shoarma- of goulashkruiden door het vlees en warm dit even mee.
  • Schep het vleesmengsel op de stamppot.

Tips / Opmerkingen

Kruidenwijzer tip:

maak de stamppot op smaak met peterselie en salie.

Nutrition

Calorieën: 500kcal | Carbohydrates: 55g | Eiwit: 40g | Fat: 10g | Verzadigd vet: 3g | Zout: 0.4mg | Fiber: 15g | Suiker: 8g