Stamppot spruitjes met vleesreepjes

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot spruitjes met vleesreepjes

 

Stamppot spruitjes met vleesreepjes

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Extra info Zoutarm
Totaal tijd 30 minuten
Porties 2
Calorieën 500 kcal
Auteur De Nierstichting

Wat gaat er in?

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ca. 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • shoarma- of goulashkruiden zonder zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën.
  3. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  4. Snijd het vlees in smalle repen.
  5. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  6. Bak het vlees in de hete margarine in 4 minuten gaar en bruin.
  7. Bak de laatste minuut de ringen ui mee.
  8. Verwarm de melk.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep de gare spruitjes er door.
  10. Roer wat shoarma- of goulashkruiden door het vlees en warm dit even mee.
  11. Schep het vleesmengsel op de stamppot.

Tips / Opmerkingen

Kruidenwijzer tip:

maak de stamppot op smaak met peterselie en salie.

Voedingsfeiten
Stamppot spruitjes met vleesreepjes
Hoeveelheid per portie
Calorieën 500 Calorieën van vet 90
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 10g 15%
Verzadigd vet 3g 15%
Zout 0.4mg 0%
Totaal koolhydraten 55g 18%
Voedingsvezels 15g 60%
Suikers 8g
Eiwit 40g 80%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.