Stamppot van bleekselderij en banaan

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot van bleekselderij en banaan
Print

Stamppot van bleekselderij en banaan

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr bleekselderij
  • 750 gr aardappelen
  • zout peper
  • 1 ui
  • 100 gr chorizo in dikke plakjes
  • 1 banaan
  • 25 gr boter
  • 1 pakje magere smeerkaas 100 gr
  • 40 gr geschaafde amandelen

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de bleekselderij in zeer smalle boogjes.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes.
  • Kook de aardappelen met de bleekselderij in een laagje koud water en een snufje zout in ± 20 minuten gaar.
  • Pel en snipper intussen de ui.
  • Snijd de plakjes chorizo in vieren en de banaan in stukjes.
  • Rooster de amandelen in een droge koekepan goudbruin.
  • Smelt de boter en bak de ui met de chorizo hierin op matig vuur 4 minuten.
  • Voeg de stukjes banaan toe en bak die even mee.
  • Giet het vocht van de aardappelen en de bleekselderij af, stamp ze fijn en roer het chorizo-mengsel en de smeerkaas erdoor.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper en roer er op het laatste moment de amandelen door.