Stamppot van Chinese kool

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot van Chinese kool

Stamppot van Chinese kool

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Chinese kool
  • 1 zakje nasikruiden Conimex
  • 1 eetlepel olie
  • 125 gr magere spekreepjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout gaar.
  2. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.
  3. Maak de Chinese kool schoon, snijd hem in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken.

  4. Schenk 1 dl heet water op de nasikruiden.
  5. Verhit de olie en bak de spekreepjes 3 minuten op hoog vuur knapperig uit.
  6. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze op halfhoog vuur 3 minuten mee.
  7. Schep de nasikruiden met het vocht erdoor en laat alles op laag vuur 3 minuten
  8. zachtjes pruttelen.
  9. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  10. Schep de Chinese kool en het nasikruidenmengsel erdoor en verwarm alles al omscheppend op halfhoog vuur.

  11. Lekker met een karbonade.
  12. Tegenwoordig zijn er veel handige kruidenmixen te koop. Natte en droge mixen waarmee je een heerlijke kip tandoori, een smakelijke pasta of een pittige nasi kunt maken.

  13. Maar met die handige zakjes kruiden kunt u van een 'gewone' Hollandse

  14. maaltijd ook snel een bijzonder gerecht met een exotisch tintje maken. Een stamppot
  15. krijgt door het toevoegen van gewelde nasikruiden een heerlijke pittige en kruidige
  16. smaak. En gebakken aardappeltjes krijgen een exotisch smaakje door het toevoegen
  17. van zo'n zakje kruiden. Proberen dus.