Stamppot van Chinese kool

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot van Chinese kool
Print

Stamppot van Chinese kool

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Chinese kool
  • 1 zakje nasikruiden Conimex
  • 1 eetlepel olie
  • 125 gr magere spekreepjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout gaar.
  • Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.
  • Maak de Chinese kool schoon, snijd hem in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken.
  • Schenk 1 dl heet water op de nasikruiden.
  • Verhit de olie en bak de spekreepjes 3 minuten op hoog vuur knapperig uit.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze op halfhoog vuur 3 minuten mee.
  • Schep de nasikruiden met het vocht erdoor en laat alles op laag vuur 3 minuten
  • zachtjes pruttelen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Schep de Chinese kool en het nasikruidenmengsel erdoor en verwarm alles al omscheppend op halfhoog vuur.
  • Lekker met een karbonade.
  • Tegenwoordig zijn er veel handige kruidenmixen te koop. Natte en droge mixen waarmee je een heerlijke kip tandoori, een smakelijke pasta of een pittige nasi kunt maken.
  • Maar met die handige zakjes kruiden kunt u van een 'gewone' Hollandse
  • maaltijd ook snel een bijzonder gerecht met een exotisch tintje maken. Een stamppot
  • krijgt door het toevoegen van gewelde nasikruiden een heerlijke pittige en kruidige
  • smaak. En gebakken aardappeltjes krijgen een exotisch smaakje door het toevoegen
  • van zo'n zakje kruiden. Proberen dus.