Stamppot van frisée-sla met paprikarelish

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot van frisée-sla met paprikarelish

 

Stamppot van frisée-sla met paprikarelish

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr rode paprika in reepjes
  • 250 gr groene paprika in reepjes
  • 125 gr uien in ringen
  • 1 1/2 dl witte wijnazijn
  • 150 gr suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 eetlepel mosterdzaad
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 1/2 kg aardappelen
  • 2 dl melk
  • 40 gr boter
  • zout versgemalen peper, nootmuskaat
  • 300 gr frisée-sla in reepjes
  • 150 gr grofgehakte ongezouten cashewnoten
  • 150 gr mosterdkaas in blokjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid de paprikarelish minstens 2 uur van te voren.
  2. Breng hiervoor de paprika en de uien met de azijn, de suiker, zout en het mosterdzaad aan de kook en laat dit 30 minuten zacht koken.

  3. Breng de relish op smaak met Worcestershiresaus en laat hem afkoelen.
  4. Kook de aardappelen gaar en giet ze.
  5. Stamp ze fijn en roer er de melk, de boter, zout, peper en nootmuskaat door tot een stevige, pittige puree ontstaat.

  6. Schep de frisée-sla, de gehakte noten en de kaasblokjes door de aardappelpuree.
  7. Warm de stamppot omscheppend op laag vuur goed door, maar let op dat de kaasblokjes niet uitsmelten.

  8. Serveer de paprikarelish er apart bij.