Stamppot van frisée-sla met paprikarelish

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot van frisée-sla met paprikarelish

 

Print

Stamppot van frisée-sla met paprikarelish

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr rode paprika in reepjes
  • 250 gr groene paprika in reepjes
  • 125 gr uien in ringen
  • 1 1/2 dl witte wijnazijn
  • 150 gr suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 eetlepel mosterdzaad
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 1/2 kg aardappelen
  • 2 dl melk
  • 40 gr boter
  • zout versgemalen peper, nootmuskaat
  • 300 gr frisée-sla in reepjes
  • 150 gr grofgehakte ongezouten cashewnoten
  • 150 gr mosterdkaas in blokjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Bereid de paprikarelish minstens 2 uur van te voren.
  • Breng hiervoor de paprika en de uien met de azijn, de suiker, zout en het mosterdzaad aan de kook en laat dit 30 minuten zacht koken.
  • Breng de relish op smaak met Worcestershiresaus en laat hem afkoelen.
  • Kook de aardappelen gaar en giet ze.
  • Stamp ze fijn en roer er de melk, de boter, zout, peper en nootmuskaat door tot een stevige, pittige puree ontstaat.
  • Schep de frisée-sla, de gehakte noten en de kaasblokjes door de aardappelpuree.
  • Warm de stamppot omscheppend op laag vuur goed door, maar let op dat de kaasblokjes niet uitsmelten.
  • Serveer de paprikarelish er apart bij.