Stamppot van raapstelen en brandnetel

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot van raapstelen en brandnetel

 

Stamppot van raapstelen en brandnetel

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg aardappelen
  • 1 bosje raapstelen
  • 500 gr brandnetel
  • 250 gr komijnekaas
  • zout en peper
  • eventueel melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
  2. Blancheer de brandnetel en laat ze goed uitlekken.
  3. Was de raapstelen en hak de raapstelen en de brandnetels fijn.
  4. Vermeng dit met de aardappelpuree en warm het geheel goed door.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de kaas in blokjes en roer deze door de stamppot.
  7. Serveer direct.
  8. U kunt de stamppot ook met één of meer kruiden, zoals paardenbloem, zevenblad, herderstasje en madeliefjes maken.

  9. Kook deze kruiden, voor u er een stamppot van maakt wel even kort door.