Stamppot van raapstelen en brandnetel

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot van raapstelen en brandnetel

 

Print

Stamppot van raapstelen en brandnetel

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappelen
  • 1 bosje raapstelen
  • 500 gr brandnetel
  • 250 gr komijnekaas
  • zout en peper
  • eventueel melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn.
  • Blancheer de brandnetel en laat ze goed uitlekken.
  • Was de raapstelen en hak de raapstelen en de brandnetels fijn.
  • Vermeng dit met de aardappelpuree en warm het geheel goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kaas in blokjes en roer deze door de stamppot.
  • Serveer direct.
  • U kunt de stamppot ook met één of meer kruiden, zoals paardenbloem, zevenblad, herderstasje en madeliefjes maken.
  • Kook deze kruiden, voor u er een stamppot van maakt wel even kort door.