Stamppot van stokvis, rijst en uien

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot van stokvis, rijst en uien

 

Stamppot van stokvis, rijst en uien

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 600 gr geweekte stokvis
  • 1/2 liter water
  • 6 gr zout
  • 1/2 kg aardappelen
  • 200 gr rijst
  • 1 kg gebakken uien
  • 40 gr boter
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels mosterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet de stokvis op met het kokende water en het zout en houd het ± 15 minuten tegen de kook aan.

  2. Neem de vis uit de pan en ontdoe hem van vel en graten.
  3. Leg de geschilde aardappelen, de gewassen rijst en de stokvis in het kookvocht, breng het vlug aan de kook en laat alles in ± 30 minuten gaar worden.

  4. Giet het kookvocht af, maar bewaar het.
  5. Stamp de massa.
  6. Meng een deel van het kookvocht, de hete melk, de gebakken uien, de boter en de mosterd door de stamppot en dien de stamppot meteen op.