Stamppot witte kool met kerrie en ananas

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot witte kool met kerrie en ananas

 

Stamppot witte kool met kerrie en ananas

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • versgemalen zout en peper
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 300 gr witte kool gesneden
  • 1 blikje ananas schijven inh 350 gr
  • 300 gr visnuggets of kibbeling

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen met weinig zout in ± 20 minuten gaar.
  2. Giet ze af en stamp ze grof.
  3. Voeg zoveel melk en boter toe dat een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.

  4. Verhit 2 eetlepels boter, roer de kerrie erdoor en bak de kool hierin omscheppend 5 minuten.

  5. Snijd de ananasschijven in stukjes en schep die samen met de kool door de puree.
  6. Verwarm de nuggets of kibbeling en geef ze bij de stamppot.
  7. Serveer er eventueel kerriesaus bij.