Stamppot witte kool met kerrie en ananas

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot witte kool met kerrie en ananas

 

Stamppot witte kool met kerrie en ananas

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 1/2 kg aardappelen
  • versgemalen zout en peper
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 300 gr witte kool gesneden
  • 1 blikje ananas schijven inh 350 gr
  • 300 gr visnuggets of kibbeling

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen met weinig zout in ± 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en stamp ze grof.
  • Voeg zoveel melk en boter toe dat een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels boter, roer de kerrie erdoor en bak de kool hierin omscheppend 5 minuten.
  • Snijd de ananasschijven in stukjes en schep die samen met de kool door de puree.
  • Verwarm de nuggets of kibbeling en geef ze bij de stamppot.
  • Serveer er eventueel kerriesaus bij.