Stamppot zoete aardappelen met seitan en gebakken banaan

      Reacties uitgeschakeld voor Stamppot zoete aardappelen met seitan en gebakken banaan
Print

Stamppot zoete aardappelen met seitan en gebakken banaan

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 3 dl melk
  • zout
  • 1/4 theelepel koriander
  • 1 pot seitan
  • 4 rijpe bakbananen
  • zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de zoete aardappelen, maak er blokjes van, kook ze in een bodem water met zout gaar en laat ze droogstomen.
  • Breng de melk aan de kook met een snufje zout en de koriander. Prak de aardappelen fijn en meng er de kokendhete melk door tot een gladde puree is ontstaan. 
  • Roer de fijngesneden seitan door de stamppot. Pel de bananen, snijd ze in plakjes. 
  • Bak ze in hete olie snel aan beide kanten bruin. Garneer er de stamppot mee.