Stifado

      Reacties uitgeschakeld voor Stifado

 

Print

Stifado

Griekse stoofschotel met rundvlees
Categorie Stoofpot
Keuken Griekse keuken
porties 4
Auteur e Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Wat gaat er in:

  • 1 kg mager rundvlees stoofvlees
  • 1 kg uien of sjalotten
  • 1 kop olijfolie
  • 500 gr rode tomaten gepureerd
  • 1 glas wijn 150 ml
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 pimentkorrels
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 kop peterselie fijngesneden
  • zout en peper
  • eventueel een stokje kaneel

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het rundvlees in vrij grote vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.
  • Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes, of gebruik kleine uitjes of sjalotten in z'n geheel.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin.
  • Voeg de wijn toe.
  • Voeg daarna de uien toe.
  • Eventjes laten bakken en doe dan de gepureerde tomaten, de laurierblaadjeserbij, de pimentkorrels, theelepel suiker en (eventueel) het kaneelstokje.
  • Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes stoven (deksel dus op de pan) tot het vlees lekker mals is. De peterselie erbij en laat nog twee minuutjes zachtjes stoven.
  • Tot slot op smaak maken met zout en peper.
  • Dit gerecht is lekker met frietjes, kritharakia (Griekse pasta) of aardappelpuree en heerlijk met een stukje feta erbij!