Stofoe Pangpoeng

      Reacties uitgeschakeld voor Stofoe Pangpoeng

Stofoe Pangpoeng

pompoen met garnalen

Recept categorie Zeevruchten
Keuken: Surinamse keuken
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • kg pompoen
  • 100 gr gedroogde garnalen
  • 50 gr boter
  • zout peper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 uitje
  • 1 takje selderij
  • 1 tomaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de garnalen en week ze in heet water.
  2. Schil de pompoen en snijd het binnenste gedeelte met de zaadjes eruit.
  3. Was de pompoen en snijd hem in stukjes.
  4. Fruit de gesneden ui in de boter.``
  5. Voeg De garnalen met de gesneden tomaat toe en laat zachtjes bakken.
  6. Voeg de pompoen met een mespuntje zout en het bouilonblokje toe en smoor met het deksel op de pan ± 10 minuten.
  7. Schep flink om en stoof de pompoen, nu zonder deksel tot het vocht is ingedampt en de pompoen gaar is.
  8. Breng op smaak met peper en desgewenst wat suiker en schep er de fijngehakte selderij door.

Tips / Opmerkingen

Serveer met witte rijst.