Stofoe Pangpoeng

      Reacties uitgeschakeld voor Stofoe Pangpoeng

Stofoe Pangpoeng

pompoen met garnalen
Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Land van herkomst: Suriname
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • kg pompoen
  • 100 gr garnalen
  • 50 gr boter
  • zout (peper)
  • 1 kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 takje selderij
  • 1 tomaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de garnalen en week ze in heet water.
  • Schil de pompoen en snijd het binnenste gedeelte met de zaadjes eruit.
  • Was de pompoen en snijd hem in stukjes.
  • Fruit de gesneden ui in de boter.``
  • Voeg De garnalen met de gesneden tomaat toe en laat zachtjes bakken.
  • Voeg de pompoen met een mespuntje zout en het bouilonblokje toe en smoor met het deksel op de pan ± 10 minuten.
  • Schep flink om en stoof de pompoen, nu zonder deksel tot het vocht is ingedampt en de pompoen gaar is.
  • Breng op smaak met peper en desgewenst wat suiker en schep er de fijngehakte selderij door.

Tips / Opmerking

Serveer met witte rijst.