Stokbrood met knoflook- of Italiaanse kruidenboter

      Reacties uitgeschakeld voor Stokbrood met knoflook- of Italiaanse kruidenboter

 

Stokbrood met knoflook- of Italiaanse kruidenboter

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Bijgerecht/ Brood
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • stokbrood

Voor de knoflookboter

  • 125 gr  boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels  olijfolie
  • 4 uitgeperste teentjes  knoflook
  • 1 eetlepel  fijngesnipperde  peterselie
  • versgemalen  peper

Voor de Italiaanse kruidenboter

  • 125 gr  boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels  tomatensaus
  • 1/2 eetlepel  fijngesnipperde  basilicum
  • 1/2 eetlepel fijngesnipperde  peterselie
  • 1 uitgeperst teentje  knoflook
  • 1/2 eetlepel fijngesnipperde  oregano
  • 3 eetlepels  Parmezaan

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

  • oer voor de knoflook- of Italiaanse kruidenboter de ingrediënten door elkaar.
  • Snijd een stokbrood in grote plakken van ± 3 cm dik.
  • Besmeer het brood aan beide kanten met de knoflook- of Italiaanse kruidenboter.
  • Wikkel het stokbrood in een lang vel dubbelgevouwen aluminiumfolie en maak de sluiting aan de bovenkant goed dicht.
  • Rooster het brood in de folie op een matig vuur gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Leg het pakketje op een serveerschaal of in een mandje, vouw de folie open en serveer meteen.