Stokbrood met knoflook- of Italiaanse kruidenboter

      Reacties uitgeschakeld voor Stokbrood met knoflook- of Italiaanse kruidenboter

Stokbrood met knoflook- of Italiaanse kruidenboter

Recept categorie Barbeque, Bijgerecht, Brood
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • stokbrood

Voor de knoflookboter

  • 125 gr  zachte boter  op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels  olijfolie
  • 4 uitgeperste teentjes  knoflook
  • 1 eetlepel  fijngesnipperde  peterselie
  • versgemalen  peper

Voor de Italiaanse kruidenboter

  • 125 gr  zachte boter  op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels  tomatensaus
  • 1/2 eetlepel  fijngesnipperde  basilicum
  • 1/2 eetlepel fijngesnipperde  peterselie
  • 1 uitgeperst teentje  knoflook
  • 1/2 eetlepel fijngesnipperde  oregano
  • 3 eetlepels  Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. oer voor de knoflook- of Italiaanse kruidenboter de ingrediënten door elkaar.
  2. Snijd een stokbrood in grote plakken van ± 3 cm dik.
  3. Besmeer het brood aan beide kanten met de knoflook- of Italiaanse kruidenboter.
  4. Wikkel het stokbrood in een lang vel dubbelgevouwen aluminiumfolie en maak de sluiting aan de bovenkant goed dicht.
  5. Rooster het brood in de folie op een matig vuur gedurende ongeveer 10 minuten.
  6. Leg het pakketje op een serveerschaal of in een mandje, vouw de folie open en serveer meteen.