Stoofpeertje in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs

      Geen reacties op Stoofpeertje in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs

Stoofpeertje in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Extra info Kerst
Porties 6 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 6 peren Giezer Wildeman, geschild
  • 500 ml witte wijn
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • 150 gram suiker
  • ½ vanillestokje
  • 1 Schil van sinaasappel zeer dun geschild en zonder wit
  • 120 gram amandelspijs
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 eigeel

Voor de kaneelsuiker:

  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de witte wijn met kruidnagel, laurierblaadje, kaneelstokje, suiker, merg en lege peul van het vanillestokje en de sinaasappelschil in een pan op de kookplaat aan de kook. Roer zodat de suiker goed oplost.
  2. Hol ondertussen de onderkant van de peren zorgvuldig uit en verwijder, indien mogelijk het klokhuis. (hier komt later het amandelspijs in) Zet of leg de peren in een dichte stoomovenpan en schenk de warme witte wijn met de specerijen er overheen. Schuif de stoomovenpan in de stoomoven.
  3. Functie: Stomen
  4. 100 ºC, gedurende 60 minuten
  5. Laat de peren (liefst een nacht) in het vocht afkoelen en laat ze vervolgens in een zeef goed uitlekken.
  6. Verdeel het amandelspijs in de holte van de peren en druk het voorzichtig aan.
  7. Verpak de peertjes in het bladerdeeg en bestrijk ze met losgeklopt eigeel.
  8. Verwarm de bakoven voor op Hetelucht Plus 200 ºC.
  9. Meng suiker en kaneelpoeder en haal de peertjes door de kaneelsuiker.
  10. Zet de peertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de oven.
  11. Functie: Hetelucht Plus
  12. 200 ºC, gedurende 20 minuten