Stoofperen met seranoham

      Reacties uitgeschakeld voor Stoofperen met seranoham

Stoofperen met seranoham

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met vlees
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels suiker
  • 4 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 150 ml rode port
  • 2 kruidnagels
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • 4 plakken Seranoham
  • 100 ml water

extra nodig: grill

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de suiker met 2 eetl. water in een pan met dikke bodem en laat de suiker, zonder te roeren, karameliseren (bruin kleuren). 

  2. Schil intussen de peren, houd ze heel en laat de stelen eraan.

  3. Haal de pan met karamel van het vuur en voeg, heel voorzichtig, (i.v.m. spatten), de port en de 100 ml. water toe. 

  4. Leg de peren en de kruidnagels in de port, en laat ze afgedekt op een laag vuur in ca. 30 min. gaar stoven.

  5. Keer de peren af en toe.

  6. Haal de peren uit de pan en laat ze afkoelen. 

  7. Voeg de balsamico-azijn toe aan de port, laat deze iets inkoken en verwijder de kruidnagels (maak dit 1 dag van tevoren klaar).

  8. Verwarm de oven voor op de grillstand.

  9. Zet de peren op een vuurvaste schaal en wikkel de serano-ham er losjes omheen. 

  10. Zet de peren op een vuurvaste schaal ca. 5 min. net onder de grill, totdat de ham krokant is.

  11. Verwarm de port-dressing en schenk deze langs de peren en serveer ze direct.