Stoofperentaart met banketbakkersroom met pistache

      Geen reacties op Stoofperentaart met banketbakkersroom met pistache

 

Stoofperentaart met banketbakkersroom met pistache

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Taart
Porties: 6
Van wie is dit recept: www.tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • boter (om in te vetten)
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje (het merg eruit geschraapt)
  • 90 g suiker
  • 4 ei
  • 40 g bloem
  • 5 stoofpeertjes (in kwarten, koelvers of zelfgemaakt)
  • 3 el pistachenoten (grof gehakt)
  • bakerwten voor het blindbakken

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  • De bodem in 10 min blind afbakken. (Blind bakken: Leg de over bakvorm met deeg het bakpapier en leg hierop de bakerwten, spliterwten of rijst)
  • Na het bakken het bakpapier met de erwten uit de taart halen en de taart dan nog 5 min. in de oven zetten.
  • De melk met het vanillemerg en de helft van de suiker in een pan aan de kook brengen. De eidooiers met de rest van de suiker losroeren en de bloem erdoor roeren. Een scheutje warme melk door het eimengsel mengen en terug in de pan schenken. Goed doorroeren. De room aan de kook brengen en op laag vuur circa 3 min. laten garen. De room afgedekt af laten koelen.
  • De afgekoelde bladerdeegbodem met de room vullen (de room eerst even kloppen voordat je hem erin giet).
  • De stoofpeertjes erop leggen en de pistachenoten eroverheen strooien.