Stoofpot met kipkarbonades en olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Stoofpot met kipkarbonades en olijven
Print

Stoofpot met kipkarbonades en olijven

Categorie Gerecht met Kip, Stoofpot
Totale tijd 20 minuten
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Boen de citroen goed en rasp de gele schil er dun af.
  • Pers de citroen uit.
  • Wrijf de kipkarbonades in met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipkarbonades in ± 8 minuten rondom bruin.
  • Leg de karbonades op een bord en fruit de ui en de knoflook in het bakvet zachtjes glazig.
  • Voeg de ontpitte olijven met de tijm, de geraspte citroenschil, 2 eetlepels citroensap en de kippenbouillon toe en breng het geheel langzaam aan de kook.
  • Leg de kipkarbonades erin en stoof ze in ± 35 minuten heel zachtjes gaar.
  • Breng de stoofpot op smaak met zout en peper.
  • Lekker met rijst en een frisse gemengde salade.
  • Een kipkarbonade is het bovenste deel van de kippenbout. We noemen ze karbonade, omdat er ook een stuk bot in zit. Ze zijn heel geschikt voor het maken van lekkere stoofpotten, maar u kunt ze ook bakken of roosteren.