Stoofpotje van kip met olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Stoofpotje van kip met olijven

 

Stoofpotje van kip met olijven

Recept categorie Gerecht met Kip, Stoofpot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kip van 1-1 1/2 kg in 8 delen
  • zout
  • peper
  • 900 gr voorgekookte krieltjes
  • 250 gr kleine uitjes of sjalotjes
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 2 theelepels fijngesneden salie
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 150 gr zwarte olijven
  • 4 dl kippenbouillon van tablet

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak de kipdelen hierin in 5 minuten rondom bruin.

  3. Bestrooi de kip met zout en peper en neem ze uit de pan.
  4. Bak de krieltjes, de sjalotjes en de knoflook 5 minuten n dezelfde pan.
  5. Leg de kip terug in de pan en voeg de tomatenpuree, 1 theelepel tijm,de salie, de citroenrasp, de olijven en de bouillon toe.

  6. Zet de braadpan afgedekt in het midden van de oven en braad de kip in 30 minuten gaar.

  7. Breng de kip eventueel op smaak met zout en peper en strooi er 1 theelepel tijmblaadjes over.