Stoofpotje van kip met olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Stoofpotje van kip met olijven

 

Print

Stoofpotje van kip met olijven

Categorie Gerecht met Kip, Stoofpot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kip van 1-1 1/2 kg in 8 delen
  • zout
  • peper
  • 900 gr voorgekookte krieltjes
  • 250 gr kleine uitjes of sjalotjes
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 2 theelepels fijngesneden salie
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 150 gr zwarte olijven
  • 4 dl kippenbouillon van tablet

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak de kipdelen hierin in 5 minuten rondom bruin.
  • Bestrooi de kip met zout en peper en neem ze uit de pan.
  • Bak de krieltjes, de sjalotjes en de knoflook 5 minuten n dezelfde pan.
  • Leg de kip terug in de pan en voeg de tomatenpuree, 1 theelepel tijm,de salie, de citroenrasp, de olijven en de bouillon toe.
  • Zet de braadpan afgedekt in het midden van de oven en braad de kip in 30 minuten gaar.
  • Breng de kip eventueel op smaak met zout en peper en strooi er 1 theelepel tijmblaadjes over.