Stoofschotel van kippenlevertjes met aubergine

      Reacties uitgeschakeld voor Stoofschotel van kippenlevertjes met aubergine

 

Stoofschotel van kippenlevertjes met aubergine

Recept categorie Gerecht met Kip, Stoofpot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr aubergine
  • 400 gr kippenlevertjes
  • zout
  • 840 gr blik witte bonen
  • 3 eetlepels olie
  • 70 gr blikje tomatenpuree
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 15 gr verse koriander
  • 1/2 theelepel cayennepeper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de ui en snijd hem n stukken.
  2. Pel de knoflook en snipper ze fijn.
  3. Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes.
  4. Halveer de kippenlevertjes en bestrooi ze met zout en de helft van de cayennepeper.
  5. Laat de bonen in een zeef uitlekken.
  6. Verhit de olie in een braadpan en bak de kippenlevertjes, onder regelmatig omscheppen, op hoog vuur in 3 minuten bruin.

  7. Voeg de ui, de knoflook en de aubergine toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.

  8. Voeg de bonen, de tomatenpuree, het kaneelpoeder, de kruiden en 1 dl water toe en laat het gerecht afgedekt 10 minuten stoven.

  9. Knip intussen de koriander in een kopje fijn.
  10. Breng het gerecht op smaak met zout en de rest van de cayennepeper en bestrooi het met de koriander.

  11. Serveer met rijst en gemengde sla.