Stoofschotel van kippenlevertjes met aubergine

      Reacties uitgeschakeld voor Stoofschotel van kippenlevertjes met aubergine

 

Print

Stoofschotel van kippenlevertjes met aubergine

Categorie Gerecht met Kip, Stoofpot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr aubergine
  • 400 gr kippenlevertjes
  • zout
  • 840 gr blik witte bonen
  • 3 eetlepels olie
  • 70 gr blikje tomatenpuree
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 15 gr verse koriander
  • 1/2 theelepel cayennepeper

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de ui en snijd hem n stukken.
  • Pel de knoflook en snipper ze fijn.
  • Maak de aubergine schoon en snijd hem in blokjes.
  • Halveer de kippenlevertjes en bestrooi ze met zout en de helft van de cayennepeper.
  • Laat de bonen in een zeef uitlekken.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de kippenlevertjes, onder regelmatig omscheppen, op hoog vuur in 3 minuten bruin.
  • Voeg de ui, de knoflook en de aubergine toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
  • Voeg de bonen, de tomatenpuree, het kaneelpoeder, de kruiden en 1 dl water toe en laat het gerecht afgedekt 10 minuten stoven.
  • Knip intussen de koriander in een kopje fijn.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en de rest van de cayennepeper en bestrooi het met de koriander.
  • Serveer met rijst en gemengde sla.