Stoofschotel van lam

      Geen reacties op Stoofschotel van lam

 

Print

Stoofschotel van lam

Categorie Gerecht met vlees, Stoofpot
porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 grote koolrabi
  • 100 gr boter
  • 750 gr mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
  • 2 dl rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden zoals peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en kervel
  • 150 gr ontbijtspek in blokjes
  • 150 gr sjalot in dunne ringen
  • zout & peper
  • allesbinder
  • 1 eetlepel bloem

Hoe maak ik het klaar:

  • VOORBEREIDEN: koolrabi halveren en met meloenboor bolletjes uitsteken. In pan 75 gr
  • boter verhitten, vlees rondom bruin bakken. Bloem erover strooien, even omscheppen. Wijn erbij
  • doen, goed mengen. Tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en bolletjes koolrabi toevoegen. In
  • rest van boter spek ñ 8
  • minuten uitbakken. Sjalot erbij doen, nog ñ 5 minuten bakken. Spek en sjalot door
  • vleesmengsel scheppen. Met deksel op de pan ñ 1 1/2 uur zacht laten koken. Op smaak brengen
  • met zout en peper. (Binden met allesbinder.) AFWERKEN: stoofschotel zachtjes verwarmen.
  • Voor serveren met rest van kruiden bestrooien. Lekker met tagliatelli.