Stoofschotel van lam

      Geen reacties op Stoofschotel van lam

 

Stoofschotel van lam


Recept categorie Gerecht met vlees, Stoofpot
Porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 grote koolrabi
  • 100 gr boter
  • 750 gr mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
  • 2 dl rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden zoals peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en kervel
  • 150 gr ontbijtspek in blokjes
  • 150 gr sjalot in dunne ringen
  • zout & peper
  • allesbinder
  • 1 eetlepel bloem

Hoe maak ik het klaar?

  1. VOORBEREIDEN: koolrabi halveren en met meloenboor bolletjes uitsteken. In pan 75 gr
  2. boter verhitten, vlees rondom bruin bakken. Bloem erover strooien, even omscheppen. Wijn erbij
  3. doen, goed mengen. Tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en bolletjes koolrabi toevoegen. In
  4. rest van boter spek ñ 8
  5. minuten uitbakken. Sjalot erbij doen, nog ñ 5 minuten bakken. Spek en sjalot door
  6. vleesmengsel scheppen. Met deksel op de pan ñ 1 1/2 uur zacht laten koken. Op smaak brengen
  7. met zout en peper. (Binden met allesbinder.) AFWERKEN: stoofschotel zachtjes verwarmen.
  8. Voor serveren met rest van kruiden bestrooien. Lekker met tagliatelli.