Strooptaart met wortel en gember

      Geen reacties op Strooptaart met wortel en gember

 

Strooptaart met wortel en gember

Recept categorie Nagerecht, Taart
Porties 6 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 60 gram zachte boter
  • 55 gram bruine basterdsuiker
  • 45 gram fijne tafelsuiker
  • Mespunt zout
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels gekonfijte gember fijngehakt
  • 100 gram wortel geraspt
  • 2 eetlepels suikerstroop

Hoe maak ik het klaar?

  1. Klop de boter met de bruine suiker en de tafelsuiker tot een romig mengsel. Klop er vervolgens de eieren en de melk door.
  2. Spatel het bakmeel, bakpoeder en kaneel door het eiermengsel en voeg wortel en gember toe.
  3. Vet een dichte 2,5 liter stoomovenpan in met zonnebloemolie en bekleed hem met huishoudfolie. Vet daarna het folie in met een beetje olie.
  4. Schep het beslag in de met huishoudfolie beklede stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
  5. Functie: Stomen
  6. 95 °C, gedurende 30 minuten
  7. Keer de stoomovenpan op een plank of een bord en trek het folie voorzichtig van de taart.
  8. Verdeel de taart in gelijke stukken. Garneer de stukken met een beetje suikerstroop of eventueel chocoladesaus.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met een bolletje vanille-ijs!

Deze taart kan zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden.