Strooptaart met wortel en gember

      Geen reacties op Strooptaart met wortel en gember

 

Strooptaart met wortel en gember

Strooptaart met wortel en gember

Print Pin
Categorie: Nagerecht, Taart
porties: 6 personen
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 60 gram zachte boter
  • 55 gram bruine basterdsuiker
  • 45 gram fijne tafelsuiker
  • Mespunt zout
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels gekonfijte gember fijngehakt
  • 100 gram wortel geraspt
  • 2 eetlepels suikerstroop

Bereidingswijze

  • Klop de boter met de bruine suiker en de tafelsuiker tot een romig mengsel. Klop er vervolgens de eieren en de melk door.
  • Spatel het bakmeel, bakpoeder en kaneel door het eiermengsel en voeg wortel en gember toe.
  • Vet een dichte 2,5 liter stoomovenpan in met zonnebloemolie en bekleed hem met huishoudfolie. Vet daarna het folie in met een beetje olie.
  • Schep het beslag in de met huishoudfolie beklede stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
  • Functie: Stomen
  • 95 °C, gedurende 30 minuten
  • Keer de stoomovenpan op een plank of een bord en trek het folie voorzichtig van de taart.
  • Verdeel de taart in gelijke stukken. Garneer de stukken met een beetje suikerstroop of eventueel chocoladesaus.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met een bolletje vanille-ijs!
Deze taart kan zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden.