Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

      Geen reacties op Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 zakje gewelde gedroogde vijgen (250 gram)
  • 50 gram boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 appels geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 4 struisvogelbiefstukjes
  • 200 ml rode wijn (Norton Malbec)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vijgen in stukjes snijden.

  2. In pan met dikke bodem helft van boter verhitten.

  3. Ui op matig vuur ca. 3 minuten al omscheppend fruiten.

  4. Appel toevoegen en 1 minuut meebakken.

  5. Vijgen, azijn en 100 ml water toevoegen en geheel op een zacht vuur 10-15 minuten zachtjes stoven tot mengsel dik en zacht is

  6. Chutney op smaak brengen met zout en peper.

  7. Intussen biefstukjes bestrooien met peper.

  8. In koekenpan rest van boter verhitten en struisvogelbiefstukjes op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en vanbinnen rosé bakken, halverwege keren.

  9. Uit pan nemen, in folie wikkelen en even laten rusten.

  10. Rode wijn bij bakvet in pan schenken.

  11. Op hoog vuur tot ca. de helft inkoken, aanbaksels losroeren.

  12. Biefstukjes over vier borden verdelen en bestrooien met wat zout.

  13. Jus erover schenken.

  14. Chutney ernaast scheppen.

  15. Lekker met aardappelpuree en broccoli.

  16. Wijnadvies: Norton Malbec