Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

      Geen reacties op Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met vlees
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 zakje gewelde gedroogde vijgen ((250 gram))
  • 50 gram boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 appels (geschild en in blokjes)
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 struisvogel
  • 200 ml rode wijn ((Norton Malbec))

Hoe maak ik het klaar:

  • Vijgen in stukjes snijden.
  • In pan met dikke bodem helft van boter verhitten.
  • Ui op matig vuur ca. 3 minuten al omscheppend fruiten.
  • Appel toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Vijgen, azijn en 100 ml water toevoegen en geheel op een zacht vuur 10-15 minuten zachtjes stoven tot mengsel dik en zacht is
  • Chutney op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen biefstukjes bestrooien met peper.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en struisvogelbiefstukjes op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en vanbinnen rosé bakken, halverwege keren.
  • Uit pan nemen, in folie wikkelen en even laten rusten.
  • Rode wijn bij bakvet in pan schenken.
  • Op hoog vuur tot ca. de helft inkoken, aanbaksels losroeren.
  • Biefstukjes over vier borden verdelen en bestrooien met wat zout.
  • Jus erover schenken.
  • Chutney ernaast scheppen.
  • Lekker met aardappelpuree en broccoli.
  • Wijnadvies: Norton Malbec