Suikersterren

      Reacties uitgeschakeld voor Suikersterren

 

Suikersterren

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 10-15 minuten

Recept categorie Koek
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • ½ zakjes Dr. Oetker Backin
  • 1 mespuntjes zout
  • 60 gram suiker
  • 1 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
  • 5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
  • 1 eierdooiers
  • 3 eetlepels melk
  • 100 gram koude boter of margarine

Voor het glazuur:

  • 250 gram poedersuiker
  • 1 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels heet water
  • 1 theelepel boter of margarine, gesmolten.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor. 

  2. Zeef de bloem en Backin boven een mengkom en roer het zout erdoor. 

  3. Maak in het midden een kuiltje en doe er de resterende ingrediënten (behalve de boter!) in de aangegeven volgorde in en meng met een beetje bloem tot een dikke brij.

  4. Leg hierop de in stukken gesneden boter, dek af met een beetje bloem en kneed de ingrediënten snel vanuit het midden tot een samenhangend deeg. 

  5. Laat het vervolgens op een koele plaats 30 minuten rusten.

  6. Rol het deeg dun uit en steek er sterretjes uit. 

  7. Leg de deegsterretjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van een voorverwarmde oven.

  8. Zeef voor het glazuur de poedersuiker. 

  9. Roer het citroensap en het hete water erdoor en vervolgens, voor een mooie glans, de boter.

  10. Breng een beetje glazuur aan op de sterretjes en strijk het met de botte kant van een mes uit.

Tips / Opmerkingen

Als u geen boter of margarine heeft, kunt u ook koffie gebruiken (½ per 4 personen)