Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker

 

Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker

Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs
Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Keuken: Surinamse keuken
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 2 kilo procureur varkensnek zonder been
  • 1 blikje 400 gram tomatenblokjes in sap (voor de saus, onderin de SC)
  • 2 eetlepels ketjap manis voor de saus, onderin de SC
  • 1 eetlepel sojasaus voor de saus, onderin de SC
  • 1 eetlepel Surinaamse sambal met madame Jeanette (voor de saus, onderin de SC)
  • 1 ui gesnipperd (voor de saus, onderin de SC)
  • 4 kleine maggiblokjes verkruimeld (2 voor de saus en 2 voor de rub)
  • 1 eetlepel komijnzaadjes voor de rub
  • 3 eetlepels kerrie masalapoeder voor de rub
  • 1 dessertlepel knoflookpoeder voor de rub
  • 1 dessertlepel uienpoeder voor de rub
  • 1 dessertlepel gemberpoeder voor de rub
  • 1 dessertlepel trassipoeder voor de rub
  • 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown of bruine basterdsuiker (voor de rub)
  • 1 dessertlepel zout voor de rub
  • 1 dessertlepel zwarte peper voor de rub
  • 3 eetlepels allesbinder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng alle kruiden voor de rub met elkaar, dep de procureur droog en smeer in met de rub.
  2. Laat dit een paar uur (het liefst een hele nacht) intrekken (in de koeling!).
  3. Haal het vlees uit de koeling en laat een uurtje op kamertemperatuur komen.
  4. Doe de ui met de tomatenblokjes, twee van de maggiblokjes, de Surinaamse sambal, de ketjap manis en de sojasaus in de slowcooker en meng door elkaar.
  5. Leg de gekruide procureur erop, draai hem een keer rond in de tomatenblokjes met ui en zet de slowcooker 9 tot 10 uur op low.
  6. Haal na 8 uur het vlees uit de slowcooker, gooi de helft van het vocht weg, voeg de allesbinder, meng door elkaar en trek met twee vorken het vlees uit elkaar. Doe terug in de slowcooker en laat nog een half uurtje zonder deksel staan.

Tips / Opmerkingen

Lekker op een pistolet of in een rotiplaat met zelfgemaakt zoetzuur met witte kool en sambal naar keus.