Sweet en sour tofu met ananas en peper

      Geen reacties op Sweet en sour tofu met ananas en peper

 

Sweet en sour tofu met ananas en peper

Recept categorie Gerecht met fruit
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pakje SoFine Tofu Basis
  • 400 gram groentepakket met rode peper
  • 1 blikje stukjes ananas (200 gram)
  • Conimex Woksaus Sweet en Sour
  • Conimex Wok Olie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • ½ pak Conimex Mihoen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 

  2. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. 

  3. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  4. Giet het vocht van de tofu, laat het uitlekken en dep zoveel mogelijk vocht op met keukenpapier. Snijd de tofu in kleine blokjes.

  5. Halveer de rode peper (uit het groentepakket), verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. 

  6. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  7. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tofublokjes en de peperreepjes (hoe meer, hoe heter!) ca. 3 minuten. 

  8. Voeg de groenten toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee.

  9. Voeg dan de mihoen, de ananasstukjes met het sap en de woksaus naar smaak (ca. 5 eetlepels) toe en warm alles goed door.

  10. Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat fijngehakte peterselie.

  11. Serveertip: Zet Conimex Kroepoek Cassave en Atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

  12. Variatietip: Vervang Conimex Woksaus Sweet en Sour door Woksaus Chili Gember. Voeg met de peperreepjes een ½ eetlepel versgeraspte gember toe en bestrooi de mihoen met wat Seroendeng