Sweet & spicy witlofstamppot met kerriesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Sweet & spicy witlofstamppot met kerriesaus

 

Sweet & spicy witlofstamppot met kerriesaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout
  • peper
  • 1 groen pepertje in dunne reepjes
  • 50 gr boter
  • 1 dl melk
  • 4 struikjes witlof in reepjes
  • 4 eetlepels ananas blikje stukjes
  • 2 eetlepels geweekte en uitgelekte blanke rozijnen

Voor de kerriesaus:

  • 45 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 dl kippebouillon van tablet
  • tabasco of chilisaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Strooi de reepjes peper in kokend water en laat ze na 1 minuut uitlekken.
  3. Smelt de boter, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en laat ze 2 minuten garen.
  4. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook.
  5. Roer de saus glad en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken.
  6. Breng de saus pittig op smaak met tabasco of chilisaus.
  7. Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn en schep de witlof, ananas, rozijnen en reepjes peper door de puree.

  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer met de kerriesaus.