Sweet & spicy witlofstamppot met kerriesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Sweet & spicy witlofstamppot met kerriesaus

 

Print

Sweet & spicy witlofstamppot met kerriesaus

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout
  • peper
  • 1 groen pepertje in dunne reepjes
  • 50 gr boter
  • 1 dl melk
  • 4 struikjes witlof in reepjes
  • 4 eetlepels ananas blikje stukjes
  • 2 eetlepels geweekte en uitgelekte blanke rozijnen

Voor de kerriesaus:

  • 45 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 dl kippebouillon van tablet
  • tabasco of chilisaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Strooi de reepjes peper in kokend water en laat ze na 1 minuut uitlekken.
  • Smelt de boter, voeg de bloem en het kerriepoeder toe en laat ze 2 minuten garen.
  • Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook.
  • Roer de saus glad en laat nog 2-3 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus pittig op smaak met tabasco of chilisaus.
  • Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn en schep de witlof, ananas, rozijnen en reepjes peper door de puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met de kerriesaus.