Taart met peer

      Geen reacties op Taart met peer

 

Taart met peer

nagerecht voor 8-10 personen
Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Porties 8
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 250 gr bloem
  • zout
  • 130 gr suiker
  • 300 gr boter
  • 3 eieren
  • 175 gr amandelen fijngemalen
  • 1 eetlepel poire eau de vie
  • 4 peren
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • slagroom

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C.

  2. Bloem, zout en 100 gr suiker mengen.
  3. 150 gr boter in blokjes en 1 ei erdoor kneden tot stevig deeg.
  4. Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden.
  5. Rest van boter, eieren, rest van suiker, amandelen en poire mengen.
  6. Amandelcréme op deeg uitstrijken.

  7. Peren schillen, halveren, klokhuis verwijderen.
  8. In dunne schijfjes snijden.
  9. Schijfjes peer op amandel-creme schikken.
  10. Taart in midden van oven in 35-45 minuten bakken.
  11. Abrikozenjam met 1 eetlepel water verwarmen en zeven.
  12. Taart direkt uit oven met abrikozengelei bestrijken.
  13. Taart op rooster laten afkoelen.
  14. Lauwwarm of koud serveren met lobbig geslagen slagroom.