Taart met peer

      Geen reacties op Taart met peer

 

Taart met peer

nagerecht voor 8-10 personen
Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Taart
Porties: 8
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 250 gr bloem
  • zout
  • 130 gr suiker
  • 300 gr boter
  • 3 ei
  • 175 gr amandelen (fijngemalen)
  • 1 eetlepel poire eau de vie
  • 4 peren
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • slagroom

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bloem, zout en 100 gr suiker mengen.
  • 150 gr boter in blokjes en 1 ei erdoor kneden tot stevig deeg.
  • Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden.
  • Rest van boter, eieren, rest van suiker, amandelen en poire mengen.
  • Amandelcréme op deeg uitstrijken.
  • Peren schillen, halveren, klokhuis verwijderen.
  • In dunne schijfjes snijden.
  • Schijfjes peer op amandel-creme schikken.
  • Taart in midden van oven in 35-45 minuten bakken.
  • Abrikozenjam met 1 eetlepel water verwarmen en zeven.
  • Taart direkt uit oven met abrikozengelei bestrijken.
  • Taart op rooster laten afkoelen.
  • Lauwwarm of koud serveren met lobbig geslagen slagroom.