Taart met tropisch fruit

      Reacties uitgeschakeld voor Taart met tropisch fruit

Taart met tropisch fruit

Recept printen
Recept categorie: Gebak/ met fruit/ Taart
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gram bloem
  • 75 gram basterdsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 limoen (uitgeperst)
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram magere kwark
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 kleine ananas
  • 2 kiwi's
  • 1 kleine mango

Hoe maak ik het klaar:

  • In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. 
  • Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. 
  • 1 dooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. 
  • Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. 
  • Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbal uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. 
  • Taartvorm met deeg bekleden en minstens 1 uur in vriezer zetten.
  • Intussen gelatineblaadjes 5 minuten in koud water laten weken. 
  • Blaadjes uitknijpen en in steelpannetje met limoensap zachtjes verwarmen tot gelatine is opgelost. 
  • Oplossing tot kamertemperatuur laten afkoelen. Intussen in kom slagroom lobbig kloppen. 
  • In andere kom kwark loskloppen met poedersuiker. 
  • Gelatinemengsel door kwark mengen. 
  • Slagroom losjes door kwarkmengsel scheppen. 
  • Mengsel afgedekt minimaal 1 uur in koelkast iets laten opstijven.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC. 
  • Taartvorm in midden van oven schuiven en deegbodem 25-30 minuten bakken tot deegranden bruin kleuren en bodem gaar is. 
  • Taartbodem op rooster laten afkoelen.
  • Ananas, kiwi's en mango schoonmaken en in stukjes snijden. 
  • Taartbodem op schaal leggen, kwarkmengsel erin scheppen en uitstrijken.
  • Taart garneren met tropisch fruit.