Taart met tropisch fruit

      Reacties uitgeschakeld voor Taart met tropisch fruit

Taart met tropisch fruit

Recept categorie Gebak, Gerecht met fruit, Taart
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram patentbloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram koude roomboter
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels koude melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 limoen uitgeperst
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram magere kwark
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 kleine ananas
  • 2 kiwi's
  • 1 kleine mango

Hoe maak ik het klaar?

  1. In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. 

  2. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. 

  3. 1 dooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. 

  4. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. 

  5. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbal uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. 

  6. Taartvorm met deeg bekleden en minstens 1 uur in vriezer zetten.

  7. Intussen gelatineblaadjes 5 minuten in koud water laten weken. 

  8. Blaadjes uitknijpen en in steelpannetje met limoensap zachtjes verwarmen tot gelatine is opgelost. 

  9. Oplossing tot kamertemperatuur laten afkoelen. Intussen in kom slagroom lobbig kloppen. 

  10. In andere kom kwark loskloppen met poedersuiker. 

  11. Gelatinemengsel door kwark mengen. 

  12. Slagroom losjes door kwarkmengsel scheppen. 

  13. Mengsel afgedekt minimaal 1 uur in koelkast iets laten opstijven.

  14. Oven voorverwarmen op 200 ºC. 

  15. Taartvorm in midden van oven schuiven en deegbodem 25-30 minuten bakken tot deegranden bruin kleuren en bodem gaar is. 

  16. Taartbodem op rooster laten afkoelen.

  17. Ananas, kiwi's en mango schoonmaken en in stukjes snijden. 

  18. Taartbodem op schaal leggen, kwarkmengsel erin scheppen en uitstrijken.

  19. Taart garneren met tropisch fruit.