Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

      Reacties uitgeschakeld voor Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

 

Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Lamsvlees, Salades
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de taboulehsalade:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gr aubergine in blokjes
  • 300 gr grove bulghur natuurvoedingswinkel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijngesneden munt
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen
  • zout & peper
  • 100 gr zwarte olijven

Voor de doperwten-guacamole:

  • 300 gr gedopte diepvries doperwten
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 1 vers rood pepertje
  • zout
  • 25 gr verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap

Voor de lamskoteletjes:

  • 8 kleine lamskoteletjes
  • 1 gehalveerd teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • wat olijfolie
  • een grill of grillplaat

Hoe maak ik het klaar?

Taboulehsalade:

  1. Verhit 1 eetlepel olie, bak de aubergine ± 5 minuten en laat op keukenpapier uitlekken.

  2. Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat de bulghur 2 1/2 cm onder staat.

  3. Breng de bulghur met het deksel op de pan aan de kook en laat het in 15-20 minuten zachtjes gaar koken.

  4. Laat de bulghur dan in ± 1 uur afkoelen.

  5. Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.

Doperwten-guacamole:

  1. Pureer alle ingrediënten.

Lamskoteletjes:

  1. Verhit de grill of grillplaat.
  2. Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden ± 4 minuten.

  3. U kunt deze lamskoteletjes natuurlijk ook op de barbecue klaar maken.

Tips / Opmerkingen

Door het lamsvlees op de barbecue te grillen krijgen ze een extra lekkere smaak.