Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

      Reacties uitgeschakeld voor Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

 

Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Lamsvlees/ met vlees/ Salades
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de taboulehsalade:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gr aubergine ( in blokjes)
  • 300 gr grove bulghur (natuurvoedingswinkel)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels munt
  • 2 tomaat
  • 1 bosje lenteui ( in dunne ringen)
  • peper & zout
  • 100 gr olijven

Voor de doperwten-guacamole:

  • 300 gr gedopte (diepvries doperwten)
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 1 vers rode peper
  • zout
  • 25 gr koriander
  • 2 eetlepels limoensap

Voor de lamskoteletjes:

Hoe maak ik het klaar:

Taboulehsalade:

  • Verhit 1 eetlepel olie, bak de aubergine ± 5 minuten en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat de bulghur 2 1/2 cm onder staat.
  • Breng de bulghur met het deksel op de pan aan de kook en laat het in 15-20 minuten zachtjes gaar koken.
  • Laat de bulghur dan in ± 1 uur afkoelen.
  • Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.

Doperwten-guacamole:

  • Pureer alle ingrediënten.

Lamskoteletjes:

  • Verhit de grill of grillplaat.
  • Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden ± 4 minuten.
  • U kunt deze lamskoteletjes natuurlijk ook op de barbecue klaar maken.

Tips / Opmerking

Door het lamsvlees op de barbecue te grillen krijgen ze een extra lekkere smaak.