Taco-ovenschotel met kip en kwark

      Reacties uitgeschakeld voor Taco-ovenschotel met kip en kwark

 

Taco-ovenschotel met kip en kwark

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Ovenschotel, Taco's
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 325 gr kipfilet in reepjes
  • 6 bosuitjes in ringen
  • 2 fijngesneden rode pepers
  • 4 eetlepels grofgesneden koriander + wat takjes
  • 2 ontvelde tomaten in blokjes
  • 1 kleine avocado in kleine blokjes
  • 300 gr volle kwark
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 taco's
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 gr geraspte gruyère

Ook nodig:

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de kipreepjes in 2 eetlepels olie in 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de bosuitjes en de rode pepers toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Roer er van het vuur af de koriander, de tomaten, de avocado en 2 eetlepels kwark
  • door en breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de taco's rechtop in de ovenschaal en vul ze met het kipmengsel.
  • Meng het citroensap door de rest van de kwark en verdeel dit over het kipmengsel.
  • Strooi de kaas erover en verwarm de taco's 15 minuten in het midden van de oven.
  • Garneer met koriander en serveer met rijst en reepjes ijsbergsla, aangemaakt met olie en azijn.