Tagliatelle bolognese

      Geen reacties op Tagliatelle bolognese

 

Tagliatelle bolognese
Print

Tagliatelle bolognese

Categorie Pasta
Keuken Italiaanse keuken
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 klontjes boter
  • 50 gram pancetta in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 wortel geschild en in blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij in blokjes
  • 400 gram varkensgehakt
  • 200 ml krachtige rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 ml melk
  • 250 ml groentebouillon
  • Italiaanse kruiden rozemarijn, tijm, laurier
  • 2 kruidnagels
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 400 gram tagliatelle
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat het eekhoorntjesbrood 30 minuten in een kommetje met lauw water weken.
  • Smelt een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta toe en bak 5 minuten, tot hij bijna knapperig wordt. Voeg de ui, wortel, knoflook en bleekselderij toe en bak een minuut of 5, totdat de groenten glazig zijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie en een klontje boter in een braadpan en bak het gehakt goudbruin op hoog vuur. Voeg de groenten vervolgens hieraan toe.
  • Schenk nu de wijn in de pan en laat verdampen op hoog vuur in circa 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en melk toe en roer 2 minuten tot alles goed is gemengd.
  • Voeg het eekhoorntjesbrood met het weekwater toe in de pan en ook de bouillon, kruidnagel en een boeketje van Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, laurier).
  • Schep na 2,5 uur de gepelde tomaten erbij en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en laat op een zacht vuur 2 uur sudderen.
  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer een klontje boter door de tagliatelle.
  • Haal de kruiden en kruidnagel uit de saus. Roer de tagliatelle door de saus met de basilicum. Verwarm nog circa 2 minuten. Serveer met de Parmezaanse kaas.