Tagliatelle bolognese

      Geen reacties op Tagliatelle bolognese

 

Tagliatelle bolognese

Recept categorie Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 klontjes boter
  • 50 gram pancetta in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 wortel geschild en in blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij in blokjes
  • 400 gram varkensgehakt
  • 200 ml krachtige rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 ml melk
  • 250 ml groentebouillon
  • Italiaanse kruiden rozemarijn, tijm, laurier
  • 2 kruidnagels
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 400 gram tagliatelle
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat het eekhoorntjesbrood 30 minuten in een kommetje met lauw water weken.
  2. Smelt een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta toe en bak 5 minuten, tot hij bijna knapperig wordt. Voeg de ui, wortel, knoflook en bleekselderij toe en bak een minuut of 5, totdat de groenten glazig zijn.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie en een klontje boter in een braadpan en bak het gehakt goudbruin op hoog vuur. Voeg de groenten vervolgens hieraan toe.
  4. Schenk nu de wijn in de pan en laat verdampen op hoog vuur in circa 5 minuten.
  5. Voeg de tomatenpuree en melk toe en roer 2 minuten tot alles goed is gemengd.
  6. Voeg het eekhoorntjesbrood met het weekwater toe in de pan en ook de bouillon, kruidnagel en een boeketje van Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, laurier).
  7. Schep na 2,5 uur de gepelde tomaten erbij en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en laat op een zacht vuur 2 uur sudderen.
  8. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer een klontje boter door de tagliatelle.
  9. Haal de kruiden en kruidnagel uit de saus. Roer de tagliatelle door de saus met de basilicum. Verwarm nog circa 2 minuten. Serveer met de Parmezaanse kaas.