Tagliatelle (groen) met spinazie en walnoten voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Tagliatelle (groen) met spinazie en walnoten voor de Kerst

Tagliatelle (groen) met spinazie en walnoten voor de Kerst

Recept categorie Gerecht met vlees, Pasta
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gram spinazie
  • 480 gram bloem
  • 5 eieren
  • theelepels zout
  • eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels water
  • 50 gram walnoten
  • 2 plakken rauwe ham
  • 250 gram kaas bressot
  • 2 eetlepels koffiemelk

Hoe maak ik het klaar?

  1. De spinazie koken, heel lang laten uitlekken en pureren in een foodprocessor of met de staafmixer. 

  2. Deze 'saus' zeven.

  3. De bloem zeven, in het midden een kuiltje maken en de eieren hierin breken. 

  4. De massa loskloppen, zout, olie, water en spinaziepuree toevoegen. 

  5. Steeds wat van de bloem erdoor werken, totdat alles door het vocht is opgenomen.

  6. Tot een soepel deeg kneden en dit als bal 5 minuten afgedekt laten rusten. 

  7. Het deeg in vieren verdelen. 

  8. Op een met bloem bestoven werkvlak steeds een plak uitrollen tot een ronde lap, de rest zolang afgedekt bewaren.

  9. De deeglap af en toe lossteken met een pannekoeksmes, hem dubbelvouwen en opnieuw uitrollen, totdat de lap een dikte van ± 1 mm heeft.

  10. Werkt u met een pastamachine, dan kunt u het deeg tussen de 2 gladde rollen laten draaien tot de gewenste dikte bereikt is. 

  11. Uit het deeg kerstfiguurtjes snijden of steken.  

  12. De pasta op een met bloem bestrooide theedoek 30 minuten laten drogen.

  13. Voor de saus de walnoten grof hakken en in een droge koekepan lichtbruin roosteren, de ham in stukjes snijden. 

  14. De kaas met de koffiemelk verwarmen en de walnoten en de ham erdoor roeren. 

  15. Op smaak afmaken met peper en zout.

  16. De pasta in ruim water met zout in 3 a 5 minuten beetgaar koken en laten uitlekken. 

  17. Direct serveren met de warme saus.