Tagliatelle met kip-notenballetjes in pikante saus

      Reacties uitgeschakeld voor Tagliatelle met kip-notenballetjes in pikante saus

Tagliatelle met kip-notenballetjes in pikante saus

Recept categorie Gerecht met Kip, Pasta
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels blanke hazelnoten
  • 400 gr kipgehakt
  • 8 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 11/2 eetlepel kipkruiden
  • 50 gr boter
  • 1 blik Saus Tomaat-pikant Unox
  • 350 gr witte tagliatelle en/of groene

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan al roerend lichtbruin, laat ze afkoelen en hak ze een beetje fijn.
  2. Vermeng het gehakt met het paneermeel, het ei, de kruiden en de gehakte noten en vorm er kleine balletjes van.
  3. Verhit de boter in een ruime braadpan en bak de balletjes rondom bruin.
  4. Voeg de saus toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet ze af.
  6. Serveer de saus met de gehaktballetjes en de tagliatelle