Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus

 

Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus

Recept categorie Pasta, Zeevruchten
Keuken: Australische keuken
Totaal tijd 30 minuten
Porties 4
Calorieën 790 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 4 kg mosselen
  • 250 ml droge witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 2 serehstengels citroengras, in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 400 g groene tagliatelle
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Ook nodig:

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Mosselen onder stromend water afspoelen.
  2. Mosselen die na ferme tik niet sluiten en kapotte exemplaren weggooien. In ruime pan mosselen met witte wijn met deksel op pan aan de kook brengen en 5-7 min. koken, tot alle mosselen openstaan.
  3. Mosselen met schuimspaan uit pan nemen, mosselen die dicht zijn gebleven weggooien.
  4. Mosselvocht zeven en bewaren.
  5. Drie kwart van mosselen uit schelp verwijderen.
  6. In pannetje met dikke bodem mosselvocht samen met slagroom, citroengras en knoflook op matig vuur tot helft inkoken.
  7. Citroengras en knoflook uit saus nemen.
  8. Mosselen zonder schaal toevoegen en op zacht vuur 1 min. meewarmen.
  9. Saus pittig op smaak brengen met zout en peper. Intussen tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  10. Tagliatelle afgieten, in schaal scheppen en mosselsaus erdoor mengen.
  11. Mosselen in schelp en bosui erop leggen.
Voedingsfeiten
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
Hoeveelheid per portie
Calorieën 790 Calorieën van vet 288
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 32g 49%
Totaal koolhydraten 78g 26%
Eiwit 35g 70%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.