Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus

 

Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus

Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus

Recept printen Pin
Recept categorie: Pasta/ Zeevruchten
Land van herkomst: Australië
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Calorieën: 790kcal
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 4 kg mosselen
  • 250 ml droge witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 2 serehstengels (citroengras, in grove stukken)
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 400 g groene tagliatelle
  • 3 bosuitjes (in ringetjes)

Ook nodig:

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Mosselen onder stromend water afspoelen.
  • Mosselen die na ferme tik niet sluiten en kapotte exemplaren weggooien. In ruime pan mosselen met witte wijn met deksel op pan aan de kook brengen en 5-7 min. koken, tot alle mosselen openstaan.
  • Mosselen met schuimspaan uit pan nemen, mosselen die dicht zijn gebleven weggooien.
  • Mosselvocht zeven en bewaren.
  • Drie kwart van mosselen uit schelp verwijderen.
  • In pannetje met dikke bodem mosselvocht samen met slagroom, citroengras en knoflook op matig vuur tot helft inkoken.
  • Citroengras en knoflook uit saus nemen.
  • Mosselen zonder schaal toevoegen en op zacht vuur 1 min. meewarmen.
  • Saus pittig op smaak brengen met zout en peper. Intussen tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Tagliatelle afgieten, in schaal scheppen en mosselsaus erdoor mengen.
  • Mosselen in schelp en bosui erop leggen.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
Hoeveelheid per portie
Calorieën 790 Calorieën van vet 288
% Dagelijkse waarde*
Vet 32g49%
koolhydraten 78g26%
Eiwit 35g70%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.