Tahina salade uit de Levant

      Reacties uitgeschakeld voor Tahina salade uit de Levant

Tahina salade uit de Levant

Recept categorie Salades
Keuken: Arabische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • het sap van 21/2 citroen
  • 1/2 dl tahinapasta
  • 1/2 theelepel komijn
  • 6 eetlepels peterselie
  • hardgekookt ei in schijfjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pers de knoflook met zout en meng dit in een grote kom met wat citroensap.
  2. Voeg de tahina toe en meng goed.
  3. Voeg dan de rest van het citroensap toe en genoeg koud water om een dikke, gladde
  4. crème te verkrijgen.
  5. Doe er de komijn en de peterselie door.
  6. Garneer met het ei en serveer met Arabisch brood.

Tips / Opmerkingen

Tahina salade met amandelen

Bereid dit als tahina salade, maar gebruik slechts 1 teentje knoflook en geen peterselie. Voeg 1/2 theelepel suiker en 5 eetlepels gemalen amandelen toe. Verdun eventueel met warm water. Garneer met hele amandelen en serveer met Arabisch brood.