Tahina salade uit de Levant

      Reacties uitgeschakeld voor Tahina salade uit de Levant

Tahina salade uit de Levant

Recept printen
Recept categorie: Salades
Land van herkomst: Arabisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • citroensap
  • 1/2 dl tahinapasta
  • 1/2 theelepel komijn
  • 6 eetlepels peterselie
  • ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Pers de knoflook met zout en meng dit in een grote kom met wat citroensap.
  • Voeg de tahina toe en meng goed.
  • Voeg dan de rest van het citroensap toe en genoeg koud water om een dikke, gladde
  • crème te verkrijgen.
  • Doe er de komijn en de peterselie door.
  • Garneer met het ei en serveer met Arabisch brood.

Tips / Opmerking

Tahina salade met amandelen

Bereid dit als tahina salade, maar gebruik slechts 1 teentje knoflook en geen peterselie. Voeg 1/2 theelepel suiker en 5 eetlepels gemalen amandelen toe. Verdun eventueel met warm water. Garneer met hele amandelen en serveer met Arabisch brood.