Tandoori-kip

      Reacties uitgeschakeld voor Tandoori-kip

Tandoori-kip

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Keuken: Indiaase keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 kippenborsten
  • 4 kippenbouten drumsticks
  • het sap van 1/2 citroen
  • zout
  • Voor de marinade:
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels tandoori-pasta
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt kaneel
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel chilipoeder of cayennepeper
  • 6 korianderbolletjes
  • 500 gr natuuryoghurt

Hoe maak ik het klaar?

De dag vooraf:

  1. Ontvel de kippenborsten en -bouten. Hak elke kippenborst in 2 stukken.
  2. Maak hier en daar een inkeping tot op het been en besprenkel de stukken met het citroensap.

  3. Kruid ze dan met zout.

  4. Maak de marinade: snijd het knoflookteentje in vieren en meng deze stukjes, samen met de tandoori-pasta en de kruiden, door de yoghurt.

  5. Giet de marinade over de stukken kip en laat afgedekt 1 nacht marineren.

De dag zelf:

  1. Haal de kip uit de marinade, laat ze uitlekken en bak ze op de barbecue.
  2. Een gemengd slaatje of een komkommersla past uitstekend bij dit kipgerecht.
  3. Tandoori-pasta is een donkerrode pasta uit de Indiase keuken.
  4. Door het marineren wordt de kip zacht en roze-rood van kleur.