Tarama salata

      Reacties uitgeschakeld voor Tarama salata

Tarama salata

(pâté van viskuit)
Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 125 gr gerookte kabeljauwkuit
  • 3 sneden oud brood zonder korst en verkruimeld
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel water
  • 1 theelepel ui
  • 1 theelepel peterselie
  • olijven

Hoe maak ik het klaar:

  • Wrijf de viskuit fijn.
  • Voeg het broodkruim toe en roer er geleidelijk de olie en het citroensap door.
  • Klop tot er een gladde massa ontstaat.
  • Klop het water erdoor om het luchtig te maken.
  • Voeg de ui en peterselie toe.
  • Doe het mengsel in een schaal en garneer met olijven.