Taramokeftedes

      Reacties uitgeschakeld voor Taramokeftedes

Taramokeftedes

(viskuitpasteitjes)

Recept categorie Gerecht met vis, Warme hapjes
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr gerookte kabeljauwkuit
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 3 verkruimelde sneetjes witbrood
  • 1/2 theelepel kaneel
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel fijngehakte kruizemunt
  • 1 eetlepel versgehakte dille
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gr bloem
  • olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de uien in de olie lichtbruin.
  2. Meng alle ingrediënten, behalve de ui, bloem en olie goed door elkaar.
  3. Voeg de ui en de helft van de bloem toe.
  4. Vorm er dan kleine balletjes van en wentel ze door de rest van de bloem.
  5. Verhit de olie en bak de balletjes rondom goudbruin.
  6. U kunt de balletjes ook frituren: ± 3 minuten, tot ze goudbruin zijn.