Taramosalata

      Reacties uitgeschakeld voor Taramosalata

Taramosalata

(Viskuitpâté)

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 100 gr kuit van bokking
  • 1 eetlepel fijngehakte ui
  • 1 gekookte bloemige aardappel
  • 1 snee droog witbrood
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Week de kuit in water om het zout gedeeltelijk te verwijderen.
  2. Snijd de korst van het brood, week het in water en knijp het droog.
  3. Stamp de ui en het kuit fijn met een vijzel.
  4. Doe de aardappel erbij en meng het geheel goed.
  5. Voeg de olie en citroensap toe; druppel tot er een smeuïge substantie is ontstaan.

  6. Serveer de bleekroze pâté, gegarneerd met zwarte olijven en een schijfje citroen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met vers stokbrood en tzatziki.