Taramosalata

      Reacties uitgeschakeld voor Taramosalata

Taramosalata

(Viskuitpâté)
Print
Categorie: Gerecht met vis
Keuken: Griekse keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 100 gr kuit van bokking
  • 1 eetlepel fijngehakte ui
  • 1 gekookte bloemige aardappel
  • 1 snee droog witbrood
  • sap van 1 citroen
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze

  • Week de kuit in water om het zout gedeeltelijk te verwijderen.
  • Snijd de korst van het brood, week het in water en knijp het droog.
  • Stamp de ui en het kuit fijn met een vijzel.
  • Doe de aardappel erbij en meng het geheel goed.
  • Voeg de olie en citroensap toe; druppel tot er een smeuïge substantie is ontstaan.
  • Serveer de bleekroze pâté, gegarneerd met zwarte olijven en een schijfje citroen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met vers stokbrood en tzatziki.