Tarte de poireaux

      Reacties uitgeschakeld voor Tarte de poireaux

Tarte de poireaux

(preitaart)

Recept categorie Gerecht met groenten, Hartige taart, Taart
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram bladerdee
  • 1 eetlepel olie
  • 175 gram ontbijtspek (4 mm dik)
  • 3 eieren
  • 400 gram prei
  • ¼ liter bechamelsaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de prei schoon en snij in stukjes van 2 cm.

  2. Bak de spekjes in de olie tot ze glazig zijn.

  3. Voeg de prei toe en laat 10 minuten smoren.

  4. Voeg de bechamelsaus bij het mengsel.

  5. Laat nog even doorkoken.

  6. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  7. Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dik.

  8. Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dik.

  9. Bedek een springvorm ermee.

  10. Meng de losgeklopte eieren door het preimengsel.

  11. Verdeel de massa over de taartvorm.

  12. Zet de vorm 40 minuten in een oven van 200 C.

  13. Snij de taart in punten en serveer.