Tarte Tatin

      Geen reacties op Tarte Tatin

Tarte Tatin

Tarte Tatin

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 6 taartpunten
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de over voor op 210° C.
  • Schil de appels en snijdt ze in parten van ongeveer 8 stukken.
  • Carameliseer de suiker in de verhitte teflon- pan.
  • Niet om roeren!
  • Voeg de stukken appels met de boter in de pan en laat het enkele minuten rustig sudderen.
  • Rol het bladerdeeg af van de rol en prik het met een vork enkele keren in.
  • Snijdt in het deeg een cirkel met een diameter van 24 cm.
  • Leg het deeg over de stukjes appel in de pan. De rand van het deeg steekt over de pan, dat is goed omdat het deeg nog iets krimpt in de oven.
  • Bestrijkt het deeg met het losgeklopte ei.
  • Schuif nu de pan in het midden van de oven en bak hem 20 minuten groudbruin.
  • Kiep de pan voorzichtig om op een bord en snijdt de taart in stukken van 6.

Tips / Opmerking

Tip1:

Direct serveren is het aller lekkerst!

Tip2:

Wikkel het handvat van de pan in met aluminiumfolie voor het bakken…