Terrine de pommes de terre au jambon cuit

      Reacties uitgeschakeld voor Terrine de pommes de terre au jambon cuit

Terrine de pommes de terre au jambon cuit

Terrine van aardappel met ham                     
Print
Categorie: Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 700 gr. geschilde bildstar aardappelen
  • 1 kg. gekookte ham
  • 300 gr. eidooiers
  • 3/4 ltr. room
  • 3 eetl. grove hollandse mosterd

MATERIALEN

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij de aardappelen in schijven op de snijmachine en bewaar de plakjes in koud water.
  • Snij de ham in dunne plakken op de snijmachine en bekleed de terrine vorm hiermee, laat de ham royaal over de terrinevorm hangen, dit dient later als deksel.
  • Meng met de staafmixer de eidooiers, de room, mosterd en peper/zout.
  • Leg onderin de terrine de schijfjes aardappel.
  • Lepel er een beetje roommengsel over, leg hierop een dun laagje ham, lepel er wat roommengsel over, leg er nu weer een laagje aardappel over, in room, ham, aardappel, room, ham, aardappel, room etc. totdat de terrine goed vol is.
  • Giet er nu een laatste laag room in en schud de terrine flink.
  • Pak de terrine goed in met aluminiumfolie en maak hem gaar in de steamer in 90 min. op 100C. stoomstand!!!
  • Laat de terrine op kamertemperatuur komen, leg er een plastic zakje op en klem de drukdeksel erop.
  • Laat de terrine een nacht afkoelen.
  • Stort de terrine op een snijplank en snij er met het mes een plak van ongeveer 1 cm. af.