Thaise rundvleessalade

      Reacties uitgeschakeld voor Thaise rundvleessalade

Thaise rundvleessalade

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Salades
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 uitgeperste teentjes  knoflook
  • 3/4 theelepel  suiker
  • 1/2 eetlepel  lichte Chinese sojasaus
  • 1/2 eetlepel  citroensap
  • 1/2 eetlepel  vissaus
  • 1 eetlepel  ketjap manis
  • peper
  • 2 fijngesnipperde bosuitjes
  • 2 sereh ( citroengras ) (sereh)
  • 6 Spaanse peper (zaad verwijderd en fijngesneden)
  • 4 biefstuk
  • 3 munt
  • 1 theelepel  koriander (of peterselie)

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een dressing van de knoflook, de suiker, de sojasaus, het citroensap, de vissaus, de ketjap en zwarte peper en voeg de bosui, het citroengras en de rode pepertjes hierbij.
  • Bak de biefstukken op de hotplate half doorbakken en snijd ze daarna in dunne reepjes.
  • Schep het vlees door de dressing.
  • Strooi vlak voor het opdienen de munt en de koriander (of peterselie) over de salade.
  • Deze salade is verrukkelijk als een voorafje op een zwoele avond.
  • Een koud glas bier smaakt er prima bij, maar ook een glas whisky met veel sodawater en ijsblokjes is goed gezelschap.