Thaise rundvleessalade

      Reacties uitgeschakeld voor Thaise rundvleessalade

Thaise rundvleessalade

Recept categorie Barbeque, Salades
Keuken: Thaise keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 uitgeperste teentjes  knoflook
  • 3/4 theelepel  suiker
  • 1/2 eetlepel  lichte Chinese sojasaus
  • 1/2 eetlepel  citroensap
  • 1/2 eetlepel  vissaus
  • 1 eetlepel  ketjap
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 fijngesnipperde bosuitjes
  • 2 fijngehakte stengels citroengras  sereh
  • 6 rode Spaanse pepertjes zaad verwijderd en fijngesneden
  • 4 biefstukken van ± 150 gr elk
  • 3 fijngesnipperde theelepels muntblaadjes
  • 1 theelepel  fijngehakte koriander  of peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een dressing van de knoflook, de suiker, de sojasaus, het citroensap, de vissaus, de ketjap en zwarte peper en voeg de bosui, het citroengras en de rode pepertjes hierbij.
  2. Bak de biefstukken op de hotplate half doorbakken en snijd ze daarna in dunne reepjes.
  3. Schep het vlees door de dressing.
  4. Strooi vlak voor het opdienen de munt en de koriander (of peterselie) over de salade.
  5. Deze salade is verrukkelijk als een voorafje op een zwoele avond.
  6. Een koud glas bier smaakt er prima bij, maar ook een glas whisky met veel sodawater en ijsblokjes is goed gezelschap.