Thaise viscurry

      Geen reacties op Thaise viscurry

 

Thaise viscurry

Recept categorie Curry's, Gerecht met vis
Keuken: Thaise keuken
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 15 gram currypasta
  • Sap van een halve citroen
  • 10 ml sojasaus
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 500 gram visfilet naar keuze

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de boter in een pan op de kookplaat.
  2. Roer de bloem erdoorheen en laat al roerend even garen.
  3. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat al roerend binden.
  4. Snipper de ui en doe deze met de boter in een dichte stoomovenpan.
  5. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en schuif in de stoomoven.
  6. Stand: Stomen Temperatuur: 100 °C Duur: 4 minuten
  7. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de kokossaus, currypasta, citroensap, sojasaus en koriander aan de ui toe.
  8. Snijd de vis in blokjes en doe ze bij de saus in de stoomovenpan.
  9. Dek de pan met een deksel of aluminiumfolie af en schuif in de stoomoven.
  10. Stand: Stomen Temperatuur: 100 °C Duur: 7 minuten

Bereidingstips

  1. Lekker met rijst. Currypasta koopt u bij een toko of een grote supermarkt.