Thaise viscurry

      Geen reacties op Thaise viscurry

 

Thaise viscurry

Print
Categorie: Curry's, Gerecht met vis
Keuken: Thaise keuken
porties: 4 personen
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 15 gram currypasta
  • Sap van een halve citroen
  • 10 ml sojasaus
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 500 gram visfilet naar keuze

Bereidingswijze

  • Verwarm de boter in een pan op de kookplaat.
  • Roer de bloem erdoorheen en laat al roerend even garen.
  • Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat al roerend binden.
  • Snipper de ui en doe deze met de boter in een dichte stoomovenpan.
  • Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en schuif in de stoomoven.
  • Stand: Stomen Temperatuur: 100 °C Duur: 4 minuten
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de kokossaus, currypasta, citroensap, sojasaus en koriander aan de ui toe.
  • Snijd de vis in blokjes en doe ze bij de saus in de stoomovenpan.
  • Dek de pan met een deksel of aluminiumfolie af en schuif in de stoomoven.
  • Stand: Stomen Temperatuur: 100 °C Duur: 7 minuten

Bereidingstips

  • Lekker met rijst. Currypasta koopt u bij een toko of een grote supermarkt.