Thaise vissoep met lengfilet

      Reacties uitgeschakeld voor Thaise vissoep met lengfilet

Thaise vissoep met lengfilet

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de gember in plakjes.
  • Veeg de shii-take met keukenpapier schoon, snijd de stelen eraf en snijd de hoedjes in reepjes.
  • Boen de citroen en de sinaasappel onder koud water goed schoon en schil ze (met een dunschiller) heel dun.
  • Was 1/2 rode peper en snijd hem met de pitjes in stukjes.
  • Pel de ui en snipper hem grog.
  • Kneus 2 teentjes knoflook in de schil (met de bolle kant van een eetlepel).
  • Houd 1 dl visfond achter.
  • Breng de rest van de visfond, de gevogeltefond, de gember, de shii-takesteeltjes, de citroen- en sinaasappelschil, de stukjes peper, de ui, de knoflook en de oestersaus in
  • een soeppan aan de kook en houd het ± 15 minuten afgedekt zachtjes tegen de kook aan.
  • Verwarm intussen de oven voor op 175°C of gasovenstand 3.
  • Neem de korianderblaadjes van de stelen, hak de stelen grof en snijd de blaadjes fijn. Vet de ovenschaal in.
  • Was de rode peper, maak hem schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem heel fijn.
  • Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Leg de vis in de schaal en bestrooi die met zout, peper, de knoflook, de koriander en de helft van de rode peper en bosui.
  • Schenk er de achtergehouden visfond bij en dek af met aluminiumfolie.
  • Laat de vis in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar worden.
  • Voeg de korianderstelen aan de bouillon toe, laat ze ± 5 minuten meetrekken en schenk de bouillon dan boven een pan door een zeef.
  • Voeg de klappermelk toe en breng de bouillon nèt tegen de kook aan (niet laten koken!).
  • Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Roer de shii-takereepjes, de rest van de bosuitjes en de rest van de peper door de bouillon.
  • Leg elke visfilet in een diep bord en schenk de bouillon erover.
  • Serveer met kommetjes rijst.

Tips / Opmerking

Leng: grote kabeljauw
Leng is eigenlijk een soort supergrote kabeljauw.
Met een lengte van zo'n een tot anderhalve meter hoort deze vis tot de grootste in de
kabeljauwfamilie.
Leng komt voor in de Atlantische Oceaan bij IJsland en van Noorwegen tot aan
Gibraltar.
Lengfilet lijkt ook veel op kabeljauwfilet met mager en mooi wit, vast visvlees en een
zachte smaak.
U kunt lengfilet dan ook op dezelfde manieren bereiden als kabeljauwfilet: bakken,
stoven en verwerken in ovenschotels.