The Surf ‘n’ Turf Burger

      Reacties uitgeschakeld voor The Surf ‘n’ Turf Burger

 

The Surf 'n' Turf Burger

Deze burger is zoveel meer dan zomaar een heerlijke burger. Malse ossenhaas die samenkomt met de heerlijke smaak van gamba’s en knoflook. En een cocktailsaus met Hellmann’s die deze burger écht speciaal maakt. Heb je een speciale gelegenheid, of iets te vieren? Dan is dit de perfecte burger!

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees
Bereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totaal tijd 25 minuten
Porties 2
Auteur hellmanns.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kruid de ossenhaas met peper en zout, doe de margarine of olie in de pan en bak de ossenhaas aan beide kanten bruin.
  2. Doe hierna het vlees in een voorverwarmde oven van 150 °C.
  3. Verhit de ossenhaas in de oven totdat het een kerntemperatuur heeft van ongeveer 57 °C, meet dit met een vleesthermometer.
  4. Haal het vlees hierna uit de oven en laat het ongeveer tien minuten rusten.
  5. Pel de gamba’s en maak deze schoon.
  6. Breng ze op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Bak ze in margarine of olie met de grof gesneden knoflook.
  8. Snijd de ossenhaas in plakjes.
  9. Snijd het broodje open en leg de sla, de ossenhaas en de garnalen op het broodje, knijp hier wat citroensap overeen en doe hier de cocktailsaus over.
  10. Eet smakelijk, je surf ‘n’ turf burger is klaar!