Tijgerbrood met eiersalade en groene asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Tijgerbrood met eiersalade en groene asperges

Tijgerbrood met eiersalade en groene asperges

Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ met ei/ met groenten
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 ei
  • 6 groene asperges
  • zout
  • 2 reepjes paprika
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel crême fraiche
  • 1/2 eetlepel dille
  • peper
  • 2 sneetjes tijgerbrood
  • 2 theelepels boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de eieren in ± 10 minuten hard.
  • Snijd intussen de bovenste 10 cm van de asperges af (de rest wordt niet gebruikt).
  • Kook de asperges in weinig water en zout in ± 15 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Dompel de paprikareepjes ± 1 minuut in kokend water.
  • Spoel de eieren onder koud water af, pel ze, prak ze fijn en meng er de mayonaise, de crème fraîche en de dille door.
  • Breng op smaak met wat zout en peper (= eiersalade).
  • Besmeer het brood met boter en verdeel de eiersalade over het brood.
  • Knoop de paprikareepjes elk om 3 aspergepunten, zodat bundeltjes ontstaan.
  • Leg de bundeltjes op de eiersalade.