Tikka-kipspitjes

      Reacties uitgeschakeld voor Tikka-kipspitjes

Tikka-kipspitjes

Indiaas gekruide blokjes kipfilet aan spitjes die u gemarineerd en wel bij de
Keurslager vindt. Extra lekker met raïta (komkommer-mintyoghurt) en geroosterde
gekruide pitabroodjes.
Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met kip
Land van herkomst: India
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 12 kip
  • 1 bakje Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 zomeruitjes met groen
  • 8 pitabroodjes (rond of ovaalvormig)
  • 2 teentjes knoflook
  • olie
  • 2 eetlepels koriander
  • 3 eetlepels sesamzaadjes

Voor de raïta:

  • 1/2 komkommer
  • 3 eetlepels munt
  • 1 bakje Griekse yoghurt

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet de tikka-kipspitjes in een beker.
  • Roer een marinade van de yoghurt, het limoensap en de in ringen gesneden uitjes en schenk dit bij de kip in de beker.
  • Zet de kipspitjes 1 uur koel weg.
  • Steek de barbecuekooltjes aan en laat ze witheet worden.
  • Neem de kipspitjes uit de yoghurtmarinade, leg ze op het rooster en rooster ze onder keren 10 minuten.
  • Bestrijk de pitabroodjes aan één kant met knoflookpuree, besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met koriandergroen en sesamzaadjes.
  • Leg de broodjes met de onderkant op het rooster en rooster ze 3 minuten.
  • Keer ze dan en rooster de bovenkanten nog 2 minuten (ze mogen een beetje geblakerd zijn).
  • Rasp voor de raïta de komkommer grof, laat hem in een zeef kort uitlekken en vermeng met de versgeknipte muntblaadjes en het tweede bakje yoghurt.