Tikka-kipspitjes

      Reacties uitgeschakeld voor Tikka-kipspitjes

Tikka-kipspitjes

Indiaas gekruide blokjes kipfilet aan spitjes die u gemarineerd en wel bij de

Keurslager vindt. Extra lekker met raïta (komkommer-mintyoghurt) en geroosterde

gekruide pitabroodjes.

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Keuken: Indiaase keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 12 tikka-gemarineerde kipspitjes
  • 1 bakje Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 zomeruitjes met groen
  • 8 pitabroodjes rond of ovaalvormig
  • 2 teentjes knoflook
  • olie
  • 2 eetlepels gedroogd koriandergroen
  • 3 eetlepels sesamzaadjes

Voor de raïta:

  • 1/2 komkommer
  • 3 eetlepels verse munt
  • 1 bakje Griekse yoghurt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zet de tikka-kipspitjes in een beker.
  2. Roer een marinade van de yoghurt, het limoensap en de in ringen gesneden uitjes en schenk dit bij de kip in de beker.

  3. Zet de kipspitjes 1 uur koel weg.
  4. Steek de barbecuekooltjes aan en laat ze witheet worden.
  5. Neem de kipspitjes uit de yoghurtmarinade, leg ze op het rooster en rooster ze onder keren 10 minuten.

  6. Bestrijk de pitabroodjes aan één kant met knoflookpuree, besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met koriandergroen en sesamzaadjes.

  7. Leg de broodjes met de onderkant op het rooster en rooster ze 3 minuten.
  8. Keer ze dan en rooster de bovenkanten nog 2 minuten (ze mogen een beetje geblakerd zijn).

  9. Rasp voor de raïta de komkommer grof, laat hem in een zeef kort uitlekken en vermeng met de versgeknipte muntblaadjes en het tweede bakje yoghurt.