Tilapia met groene currysaus

      Geen reacties op Tilapia met groene currysaus

Tilapia met groene currysaus


Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis
Keuken: Thaise keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 2 schaaltjes tilapiafilet (à 225 gram)
  • 5 eetlepels boter of margarine
  • 2 eetlepels groene Thaise currypasta (pot à 225 gram)
  • 1 bekertje crème fraîche (200 ml)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.

  2. Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.

  3. Ui pellen en snipperen.

  4. Tilapia bestrooien met zout en peper.

  5. In grote koekenpan 3 eetlepels boter verhitten.

  6. Tilapiafilet in ca. 6 minuten gaarbakken, halverwege keren.

  7. Currypasta losroeren met crème fraîche en samen in steelpan verwarmen.

  8. Op smaak brengen met zout.

  9. Rijst afgieten.

  10. In hapjespan of wok rest van boter verhitten.

  11. Ui en courgette ca. 4 minuten bakken.

  12. Rijst erdoor scheppen.

  13. Rijst serveren met tilapia en currysaus.

  14. Rijst serveren met tilapia en currysaus.